Ποιοί είμαστε

Ο Σύνδεσμος μελών CIF Hellas (Council International Fellowship Hellas- Συμβούλιο Διεθνούς Συμφιλίωσης Ελλάδος) είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση . Ιδρύθηκε το 1979 από Έλληνες Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους κλπ., οι οποίοι με υποτροφία του Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Fulbright, είχαν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα CIPUSA (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων των Η.Π.Α).

Το CIFHellas είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Συμβουλίου Διεθνών Προγραμμάτων (CIF) το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1960 τα μέλη της οποίας είναι αντίστοιχα υπότροφοι των προγραμμάτων CIP και CIF. Σήμερα το CIF είναι ένα Διεθνές Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν 43 χώρες από όλο τον κόσμο.

Σήμερα μέλη του είναι όσοι έχουν συμμετάσχει στα Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανταλλαγών CIF και CIPUSA

Βασικοί στόχοι

Διατήρηση της επικοινωνίας και παροχής συνεχούς εκπαίδευσης και ανταλλαγής επαγγελματικών εμπειριών των μελών του, μέσω προσωπικών επαφών, Συνεδρίων, Reunions, έκδοση περιοδικού Newsletter κ.λ.π.

Λειτουργία Διεθνών Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Ανταλλαγής επαγγελματιών κοινωνικών επιστημών.

Τι είναι το CIF (Council International Fellowship).

Το CIF (Council International Fellowship) είναι ένα Διεθνές Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν 43 χώρες από όλο τον κόσμο συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της ειρήνης και καλύτερης κατανόησης σε διεθνές επίπεδο με την οργάνωση Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ανταλλαγών, Διεθνών Συνεδρίων και εκδηλώσεων μορφωτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου για κοινωνικούς επιστήμονες.(www.cifinternational.com )

Τι είναι το CIPUSA (Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων των Η.Π.Α).

Το CIP USA (Council International Programme) μία μη κυβερνητική οργάνωση με ιδρυτή τον Dr Henry B. Ollendoff εδρεύει στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ. Δίνει τη Δυνατότητα σε επαγγελματίες κοινωνικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Ανταλλαγών CIP USA να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές εμπειρίες και ικανότητες μέσω θεωρητικής κατάρτισης και εργασιακής απασχόλησης.(www.cipusa.org )

CIPUSA Program. (Ιστορία)

Όλα ξεκινούν στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο Dr Henry B. Ollendorff γερμανο-εβραίος αναγκάζεται να μεταναστεύσει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ λίγο πριν την έναρξη του Β΄παγκοσμίου πολέμου. Μη μπορώντας να εξασκήσει το επάγγελμα του νομικού, σπουδάζει Κοινωνική Εργασία και γίνεται Κοινωνικός Λειτουργός.Έχοντας ζήσει τη θηριωδία της ναζιστικής Γερμανίας συλλαμβάνει την ιδέα ίδρυσης ενός Διεθνούς προγράμματος με σκοπό επαγγελματίες Κοινωνικοί Λειτουργοί, Αρχηγοί Νέων και Ειδικοί Παιδαγωγοί από διάφορες χώρες να βρεθούν μαζί με στόχο την επικράτηση της ειρήνης και της κατανόησης της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων, των λαών,των πολιτισμών.Στην αρχή το πρόγραμμα το ονομάζει Διεθνές Πρόγραμμα Κλήβελαντ και πραγματοποιείται στο Κλήβελαντ Οχάιο. Καθώς η δημοτικότητα του προγράμματος αυξάνει ένα δίκτυο γραφείων λειτουργεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Προσθέτει και άλλους Κοινωνικούς Επιστήμονες και το πρόγραμμα ονομάζεται πλέον Συμβούλιο Διεθνών Προγραμμάτων (CIP) . Έχει τη στήριξη της αμερικάνικης κυβέρνησης και δίνει υποτροφίες στους συμμετέχοντες από τα Ιδρύματα Foulbright που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Στο πρόγραμμα η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά το 1958 και έχουν συμμετάσχει περίπου 120 επαγγελματίες κοινωνικοί επιστήμονες μέχρι σήμερα.

Σκοποί του CIFHellas.

Μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό μας CIF International, συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη νέων μεθόδων προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της ειρήνης και καλύτερης κατανόησης σε διεθνές επίπεδο, με την οργάνωση Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ανταλλαγών και άλλων συναφών επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για στελέχη του κοινωνικού τομέα.

Τα Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανταλλαγών CIF αποσκοπούν στο να φέρουν κοντά επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, να τους εξασφαλίσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Τι κάνουμε:

Το CIF Hellas συμβάλλει στην επιμόρφωση των κοινωνικών λειτουργών, των ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών στον τομέα των κοινωνικών επιστημών μέσω:

  • Προώθησης του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στα διεθνή επιμορφωτικά προγράμματα ανταλλαγών CIPUSA και CIF.
  • Διοργάνωσης ετησίου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ανταλλαγής για επαγγελματίες στον τομέα των ανθρωπίνων και κοινωνικών επιστημών άλλων χωρών από το 1992.

  • Οργάνωσης δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης Ελλήνων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών στον τομέα των ανθρωπίνων και κοινωνικών επιστημών.

  • Η επιλογή των υποψηφίων στα Διεθνή προγράμματα. (CIFCIP USA).

  • Η σύσφιξη των σχέσεων των μελών του που κατά καιρούς συμμετείχαν τόσο στο Διεθνές πρόγραμμα CIP USA όσο και στα Διεθνή επιμορφωτικά προγράμματα ανταλλαγών των CIF

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Όργανα διοίκησης του CIF-Hellas.

1. Η Γενική Συνέλευση
 (πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέχρι το Μάρτιο)

 

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο
(πέντε τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη με τριετή διάρκεια θητείας)

3. Η Εξελεγκτική Επιτροπή
(με δύο τακτικά και ένα αναπληρωματικό).

Διοικητικό Συμβούλιο

Δέσποινα Οικονόμου
Πρόεδρος
Αικατερίνη Ψαρούλη
Αντιπρόεδρος
Μαρία Παναγιωτίδου
Γραμματέας
Νικολέτα Κυράνα
Ταμίας
Ελένη Τσάνταλη
Μέλος