• Δεκέμβριος 2022

Γράμμα στα Μέλη

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,

Ευχόμαστε σε όλες/ους  Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2023,

Με το γράμμα αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  σχετικά με τις δραστηριότητες  του CIFHellas και του CIF International  το 2022.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 

 • 26 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Διεθνούς Συμφιλίωσης (CIF HELLAS) σας προσκαλεί  σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, για τα  Διεθνή Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ανταλλαγής CIF (IPEPs) για επαγγελματίες στον τομέα των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 • 24 Μαρτίου 2021

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (ΙFSW) διοργανώνει κάθε χρόνο ,τον Μάρτιο δράσεις για την ευαισθητοποίηση στην Κοινωνική Εργασία και το έργο των Κοινωνικών Λειτουργών. Για να συμβάλλει στις δράσεις αυτές το CIF HΕLLAS προσφέρει ένα διαδικτυακό Εργαστήρι σχεδιασμένο από τις κοινωνικές λειτουργούς Μαρία Παναγιωτίδου και Ελένη Κουρλέση:
" …η μουσική μου, η αφήγησή μου.. η δύναμή μου... "

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στις 31 Ιανουαρίου 2021 το CIF Hellas γιόρτασε διαδικτυακά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι όπως: μέλη, οικογένειες φιλοξενίας, φίλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πρώην συμμετέχοντες/ουσες στο Διεθνές Εκπ/κό Πρόγραμμα Ανταλλαγών του  CIF Hellas και εκπρόσωποι χωρών  με εθνικό δίκτυο CIF.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα

 • Σεπτέμβριος 2020

Το Σεπτέμβριο μετά από αίτημα της φίλης  Ευγενίας Κατούφα ζητήσαμε από τα CIF  NBs και CPs να πάρουν μέρος στην έρευνα  ‘Elderly and Coronavirus”   ζητώντας να μας ενημερώσουν για τα κοινωνικοπρονιακά προγράμματα που εφαρμόζουν στις χώρες τους για τους ηλικιωμένους κατά την διάρκεια της πανδημίας

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο άρθρο με τίτλο: ΟΙ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 • Δεκέμβριος 2020

Γράμμα στα Μέλη

Αγαπητά μας μέλη,
Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Είχαμε 10 αιτήσεις για συμμετοχή στο Ελληνικό Πρόγραμμα ΙΡΕΡ και ετοιμαζόμασταν επιπλέον για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με το CIP και τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Αριζόνας ΗΠΑ, της εκπαιδευτικής επίσκεψης φοιτητών και εκπαιδευτικών το Μάιο με θέμα: “Refugee Crisis in Greece and its Implications for Social Work “.

Διάβασε περισσότερα

 • 9 Δεκεμβρίου 2019

Ημερίδα με θέμα: «Συγκριτική Παρουσίαση των Κοινωνικό-προνοιακών Συστημάτων σε Αυστρία, Φινλανδία και Αριζόνα ΗΠΑ – Διεθνή Προγράμματα Ανταλλαγών».

 • 12-24 Μαΐου 2019

14º Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανταλλαγών (IPEP) CIF Hellas .

Συμμετοχές απο : Αργεντινή, Ισπανία, Ισραήλ, Φινλανδία.

 • 18- 23 Σεπτεμβρίου 2017

Διεθνές Συνέδριο CIF με θέμα: META-KINESIS/ A key concept for personal and global stabilization ( Οργανωτές CIF Hellas, Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος).

 • 24 – 26 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 8 φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Hogeschoo Viaa Zwolle Ολλανδίας. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε οργανώσεις παιδικής προστασίας κ προστασίας νέων. Σκοπός των επισκέψεων να γνωρίσουν δομές στήριξης παιδιών κ νέων στην Ελλάδα.

 • 7 – 11 Ιουνίου 2012

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 20 σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών κ΄ Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στόχος η γνωριμία των συμμετεχόντων με το κοινωνικοπρονοιακό σύστημα της Ελλάδας. Περιελάμβανε ενημερωτικές διαλέξεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 • 10 - 18 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 25 Σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών –Mandel School of Social Sciencies- του Πανεπιστημίου Case Western Reserve University Cleveland, Ohio, των Η.Π.Α. Στόχος η γνωριμία των συμμετεχόντων με το κοινωνικοπρονοιακό σύστημα της Ελλάδας. Περιελάμβανε ενημερωτικές διαλέξεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις .

 • 2005 – 2007

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci με θέμα: Parents: Training most powerful supporters and guiders of persons with disabilities. Συμμετείχαν: Πανεπιστήμιο του Μαριμποτ Σλοβενία, CIF France, CIF Hellas, Ίδρυμα Παμμακάριστος, GRETA DE BURGES Γαλλία.

 • 21.05.1999

Mε την συμπλήρωση 20 χρόνων CIF Hellas, ημερήσια εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: "Θεμελιώδεις Αρχές της Επικεντρωμένης στο Στόχο/Πρόβλημα Βραχύχρονής Θεραπευτικής Προσέγγισης" με εισηγήτρια την Dr. Tina L. Rzepnicki, Καθηγήτρια και Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Σικάγου των Η.Π.Α.

 • 21 - 23.10.1994

21. - 23. 10. 1994 εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο "Θεραπεία Ζεύγους: Μέθοδοι και Τεχνικές Παρέμβασης" με την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας των Πανεπιστημίων Cincinati, Indiana & Michigan των Η.Π.Α. Mrs. Natalie Siegel, Ed. DA.M.

 • Αύγουστος 1989

Διεθνές Συνέδριο CIF με Θέμα: The influence of social changes in the family structure.