Αθήνα Δεκέμβριος 2020       

Αγαπητά μας μέλη,

Το  2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.  Είχαμε 10 αιτήσεις  για συμμετοχή στο Ελληνικό Πρόγραμμα ΙΡΕΡ   και ετοιμαζόμασταν  επιπλέον για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με το CIP και τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Αριζόνας ΗΠΑ, της εκπαιδευτικής επίσκεψης φοιτητών και εκπαιδευτικών  το Μάιο με θέμα: “Refugee Crisis in Greece and its Implications for Social Work “.

Δυστυχώς όπως όλοι καλά γνωρίζουμε εισέβαλε στην Ελλάδα η Πανδημία του COVID 19 την οποία βιώσαμε και βιώνουμε με καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων, προγραμμάτων, μετακινήσεων κ.α..

Μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα του CIF Hellas και του CIF International  το 2020

  1. Το CIF Hellas πραγματοποίησε τον Ιανουάριο την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τη συμμετοχή μελών, φίλων και συνεργατών στο ΜΥΡΤΙΛΛΟ ΚΑΦΕ  στους Αμπελόκηπους.
  2. Δημιουργήσαμε ανανεωμένη ιστοσελίδα με πληροφορίες , φωτογραφίες και προγράμματα www.cifhellas.gr στα ελληνικά και στα Αγγλικά.
  3. Στις 12 Φεβρουαρίου έγινε η Γ.Σ.
  4. Συμμετείχαμε στην επεξεργασία των προτάσεων του CIF για το fundraising  and New  IPEP Manuel.
  5. Το Σεπτέμβριο μετά από αίτημα της φίλης Ευγενίας Κατούφα στείλαμε επιστολή σε όλα τα NB και CP  με θέμα:  ‘Elderly and Coronavirus”   ζητώντας να μας ενημερώσουν για τα κοινωνικοπρονιακά προγράμματα που εφαρμόζουν στις χώρες τους για τους ηλικιωμένους. Τις πληροφορίες όσων απήντησαν θα τις συγκεντρώσει η Ευγενία.
  6. Το Σεπτέμβριο υποβάλαμε πρόταση για πραγματοποίηση του BD Meeting  2021 στην Ελλάδα, παράλληλα υπέβαλαν οι: Κύπρος, Εστονία και Τουρκία. Εγκρίθηκε η πρόταση της Εσθονίας.
  7. Το Νοέμβριο 14-15  συμμετείχαμε στο  διαδικτυακό  BD Meeting  το οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μαρόκο.
  8. Ακυρώθηκαν  όλα τα ΙΡΕΡ, η εκδήλωση του CIF Netherlands,  το 34ο Συνέδριο στην Ινδία.
  9. Στο WN του CIF  τεύχος  Σεπτεμβρίου  2020  το οποίο σας προωθήσαμε δημοσιεύτηκαν και δύο άρθρα των μελών μας Κυράνα Νικολέτας και Γαλανού Χαράς
  10. Εγκρίθηκαν στο  διαδικτυακό  BD Meeting  του Νοεμβρίου τα κάτωθι:

Α. BD Meeting τον Αύγουστο 2021  στην Εσθονία

Β. Virtual CIF Confernce το Νοέμβριο του 2021 στην Κύπρο

Γ. BD Meeting  2022 στο Ισραήλ

Δ. CIF Confernce 2023 Γερμανία

Ε. CIF Confernce 2025 Ινδία

  1. Το CIF Austria θα πραγματοποιήσει  το ΙΡΕΡ του 2021 διαδικτυακά στο οποίο εγκρίθηκε να συμμετέχει από Ελλάδα η Θάλεια Ιωαννίδη Κοιν. Ανθρωπολόγος  από την  ΜΚΟ ‘Αρσις.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις

  • Κοπή πίτας τον Ιανουάριο 2021 διαδικτυακά μέσω ZOOM. Θα ακολουθήσει ενημέρωση.
  • Ευχόμαστε Καλά  Χριστούγεννα και τις  πληγές που άνοιξε το 2020  το 2021 να τις γιατρέψει ριζικά και να μας  δώσει την δύναμη να παλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας με υγεία, ευτυχία, ειρήνη, όμορφες & ξεχωριστές στιγμές.   

                

Υπενθυμίζουμε την ετήσια συνδρομή των 20 Ευρώ.  Δουλεύουμε όλοι εθελοντικά και σε πείσμα των δύσκολων καιρών συνεχίζουμε να υπάρχουμε δυναμικά και αυτό στηρίζεται  στην προσπάθεια όλων μας. Κάθε συνδρομή είναι πολύτιμη.

Αρ.λογ.: 226-002101-275090 της ALPHA BANK

IBAN: GR1701402260226002101275090

Παρακαλούμε σημειώστε ονοματεπώνυμο και θα λάβετε την απόδειξη.

Για την συνδρομή σας, ενημέρωση από την ταμία Δέσποινα Οικονόμου τηλ.6944276627.

Χαρούμενες Γιορτές                                                                                                   

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  CIF Hellas

Recommended Posts